Anmäl eller tipsa ditt företag idag!


* Inte obligatoriskt
Vi delar självklart inte dina uppgifter med någon. Med andra ord, ingen risk för spam!

Vad är Arbetsplatsklassikern?

En Svensk Klassiker är hjärtat i motionssverige. Med sina traditionsfyllda och högklassiska evenemang har man en aktiv roll i det svenska samhället. Nu lanserar vi Arbetsplatsklassikern, en digital hälsoplattform där alla kan delta, för att göra Sverige och svenskarna friskare! Här kan du utmana dig själv, dina arbetskamrater, eller jämför hur ditt företag står sig mot de bästa i Sverige eller i din närhet.

Arbetsplatsklassikern är ett året-runt-verktyg för alla företag och organisationer och innehåller de stora och mest effektiva motionsidrotterna; löpning, simning, cykling och längdskidor.

Hur fungerar det?

Arbetsplatsklassikern är en väl utvecklad träningsdagbok som innehåller fyra tävlingsmoment, som är direkt kopplade till arrangemangen som ligger under En Svensk Klassiker. De olika momenten är löpning, simning, cykling och längdskidor.

Tävlingsmomentet startar vanligtvis 6 veckor innan delloppen som utgör En Svensk Klassiker. Sträckorna är desamma som i de ”riktiga” loppen - skillnaden är att du som utövare i Arbetsplatsklassikern har mellan 4-6 veckor på dig att klara av sträckan.

Som exempel går startpistolen av för Vasaloppet i Sälen 06 mars. Skidmomentet i Arbetsplatsklassikern startar precis 6 veckor tidigare – 23 januari. Sträckan som ska genomföras för att uppnå ett godkänt resultat i är samma 90 km, som i Vasaloppet.

Kortklassikern, samma tidsperiod, om sex veckor, men bara en tredjedel av sträckan. När man klarat den delsträckan så markeras detta, som godkänd på KortKlassikern. Vi vill såklart att man fortsätter och tar sig an hela utmaningen.

Men om det inte finns nån snö då?

Det har vi tänkt på serru. De 90 kilometrarna kan avverkas på skidor, genom stavgång, rullskidor, inlines, rolerblades med stavar alternativt på en så kallad Crosstrainer som finns på de flesta gym.

Vad kostar det?

Arbetsplatsklassikern kostar 600kr per anställd. Man får då tillgång till systemet under tolv månader och har fri tillgång att nyttja systemet fritt under denna period. Under varje år utförs alltid 4 tävlingsmoment som sammanlagt pågår under 23 veckor. Resterande tid under året registreras aktiviteter som träning.

När är de olika tävlingsmomenten?

Skidmomentet pågår 23 januari – 06 mars (2022)
Cykelmomentet pågår 07 maj – 18 juni (2022)
Simmomentet pågår 26 juni – 07 augusti (2022)
Löpmomentet pågår 21 augusti – 02 oktober (2022)

Måste jag börja med skidmomentet?

Givetvis går det bra att börja tävla med vilket moment som helst, det viktiga är att du genomför de 4 deltävlingarna i följd för att genomföra en Arbetsplatsklassiker. Lycka till!